Zielone naleśniki orkiszowe ze szpinakiem, kurczakiem i mascarpone.
20:44:00SKŁADNIKI:
- szklanka mąki orkiszowej typ 1850
- 2 jajka
- woda gazowana
- odrobina mleka
- sól, pieprz
- pierś z kurczaka
- paczka szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki mascarpone
- SKŁADNIKI:
- Mąkę, jaja, przyrawy, mleko i wodę mieszamy do uzyskania niezbyt gęstej konsystencji.
- 1/2 paczki szpinaku blendujemy i dodajemy do masy.
- Patelnię z odrobiną oliwy rozgrzewamy i smażymy naleśniki.
- Kurczaka kroimy i smażymy z czosnkiem, doprawiamy.
- Dodajemy szpinak i ser, mieszamy i nadziewamy naleśniki, dopóki szpinak jest odrobinę chrupiący.
1 komentarze
Ale pięknie wyglądają ! :)
OdpowiedzUsuń