gry online

Bomba witaminowa, czyli pasta z fasoli mung.

17:03:00


Ostatnio bardzo zasmakował mi chlebek dietetyczny typu wasa lub wafle ryżowe, stwierdziłam więc, że przyrządzę smaczną i zdrową pastę. Wybór padł na fasolę mung, która (dzięki uprzejmości sklepu SKWORCU) od dłuższego czasu leżała w mojej szafie. Fasola mung to najbogatsze warzywo wśród warzyw strączkowych, gdyż zawiera MNÓSTWO białka, składników mineralnych oraz witamin. Samo zdrowie :) Porcja pasty ze zdjęcia wykonana została z kubka ugotowanej fasoli i zawiera jedyne 200 kcal. Do posmarowania kromek użyłam 1/10 porcji. :) Polecam.

SKŁADNIKI :
  • 2 szklanki suchej fasoli mung
  • duża biała cebula
  • sól,pieprz, chilli
WYKONANIE: 
  1. Fasole zalewamy wodą i odstawiamy na noc.
  2. Dzień później gotujemy fasolę około 20 minut.
  3. Mielimy w blenderze wraz z cebulą i przyprawami.
Gotowe ! :)




Inne posty.

0 komentarze