Makaron razowy ze szpinakiem i mozzarellą.
15:30:00
Dziś ważny dzień. Już za tydzień mam ważny koncert, do którego przez długi czas przygotowywałam się, nie tylko wokalnie, ale i wizualnie. Ostatnią prostą postanowiłam potraktować eksperymentalnie – przede mną tydzień diety ketogenicznej. Dlatego dziś rozpieszczam się moim ukochanym makaronem. Oczywiście w wersji razowej i ze szpinakiem, czyli kopalnią żelaza. Dodałam również niezbędne białko w formie mozzarelli i sera greckiego. Polecam !
SKŁADNIKI:
- szklanka makaronu razowego
- 2 szklanki mielonego szpinaku (może być mrożony lub zblenderowany)
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- plaster mozzarelli
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
- Czosnek siekamy i przesmażamy na odrobinie oliwy z oliwek.
- Dodajemy szpinak, podsmażamy i dusimy przynajmniej 15 minut.
- Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i jogurt.
- Makaron mieszamy z sosem, dodajemy skrojoną mozzarellę.
Smacznego ! :)
0 komentarze