gry online

Makaron razowy ze szpinakiem i mozzarellą.

15:30:00



Dziś ważny dzień. Już za tydzień mam ważny koncert, do którego przez długi czas przygotowywałam się, nie tylko wokalnie, ale i wizualnie. Ostatnią prostą postanowiłam potraktować eksperymentalnie – przede mną tydzień diety ketogenicznej. Dlatego dziś rozpieszczam się moim ukochanym makaronem. Oczywiście w wersji razowej i ze szpinakiem, czyli kopalnią żelaza. Dodałam również niezbędne białko w formie mozzarelli i sera greckiego. Polecam !


SKŁADNIKI:

  • szklanka makaronu razowego
  • 2 szklanki mielonego szpinaku (może być mrożony lub zblenderowany)
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • plaster mozzarelli
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz



WYKONANIE:

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  2. Czosnek siekamy i przesmażamy na odrobinie oliwy z oliwek.
  3. Dodajemy szpinak, podsmażamy i dusimy przynajmniej 15 minut.
  4. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i jogurt.
  5. Makaron mieszamy z sosem, dodajemy skrojoną mozzarellę.


Smacznego ! :)

Inne posty.

0 komentarze