gry online

Świąteczne śledzie po węgiersku.

14:12:00



Powiem szczerze... ze słodyczy to najbardziej lubię śledzie. W każdym wydaniu są genialne. Dzisiaj proponuję Wam wersję węgierską, czyli pikantną i bogatą w dodatki. Idealna propozycja na świąteczny stół, a także na imprezy rodzinne i urodziny. Polecam :)

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg filetów śledziowych
  • 100-120 ml mleka
  • 1 duża cebula
  • 200 g papryki konserwowej
  • 1 papryczka chilli
  • 5 pieczarek
  • kawałek selera naciowego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz


WYKONANIE:

  1. Śledzie moczymy w mleku przez 30 minut.
  2. W międzyczasie pokrojoną w paski cebulę, papryki, seler i pieczarki przesmażamy na patelni, doprawiamy.
  3. Dodajemy przecier i dusimy około 5 minut.
  4. Śledzie wyciągamy z mleka, kroimy w kosteczki i łączymy z sosem.

Inne posty.

1 komentarze

  1. Bardzo smakowicie to się zapowiada. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń