gry online

Śledź w sosie musztardowym.

13:51:00


Ze świętami kojarzy mi się przede wszystkim ryba. W postnym dniu to właśnie śledź, tłuczone ziemniaki i śmietana lądują na stole w godzinie obiadowej, zanim siądziemy do wieczornej wieczerzy. Dziś przedstawiam Wam wariacje na temat śledzia, w tej wersji jest on kremowy i intensywny. Śledź w sosie musztardowym :) Polecam :) 

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg filetów śledziowych
  • mała cebula dymka
  • 150-170 ml gęstego jogurtu lub śmietany
  • 2 łyżki musztardy francuskiej z gorczycą
  • 2 łyżki zwykłej musztardy
  • łyżeczka curry
  • sól,pieprz


WYKONANIE:

  1. Jeśli ryby są zbyt słone, należy wymoczyć je w lodowatej wodzie około 2 godzin.
  2. Śledzie kroimy w kosteczkę, a dymkę w prążki.
  3. Jogurt, musztardy i przyprawy mieszamy i łączymy z rybą.


Inne posty.

0 komentarze