Śledź w sosie musztardowym.
13:51:00
Ze świętami kojarzy mi się przede wszystkim ryba. W postnym dniu to właśnie śledź, tłuczone ziemniaki i śmietana lądują na stole w godzinie obiadowej, zanim siądziemy do wieczornej wieczerzy. Dziś przedstawiam Wam wariacje na temat śledzia, w tej wersji jest on kremowy i intensywny. Śledź w sosie musztardowym :) Polecam :)
SKŁADNIKI:
- 0,5 kg filetów śledziowych
- mała cebula dymka
- 150-170 ml gęstego jogurtu lub śmietany
- 2 łyżki musztardy francuskiej z gorczycą
- 2 łyżki zwykłej musztardy
- łyżeczka curry
- sól,pieprz
WYKONANIE:
- Jeśli ryby są zbyt słone, należy wymoczyć je w lodowatej wodzie około 2 godzin.
- Śledzie kroimy w kosteczkę, a dymkę w prążki.
- Jogurt, musztardy i przyprawy mieszamy i łączymy z rybą.
0 komentarze