Wigilijna kasza gryczana z grzybami i chilli.
15:29:00
Gdy zasiadamy do świątecznego stołu, lubimy zjeść smaczne i
klasyczne dania. W tym roku staram się, aby owe dania były również zdrowe.
Dodatkiem, który zapewni smak, zdrowie, a także nutę polskiej kuchni tradycyjnej,
jest kasza gryczana. Do kaszy dodała boczniaki, lecz każdy rodzaj grzybów
sprawdzi się doskonale. Ciekawym smaczkiem jest również jest chilli, która wzbogaca aromat kaszy. Co więcej, danie to możemy z
powodzeniem jeść nie tylko podczas Świąt Bożego Narodzenia, lecz także na co
dzień. Smacznego :)
SKŁADNIKI:
- 4 woreczki kaszy gryczanej
- 250 g boczniaków
- 2 cebule
- 1 papryczka chilli
- sól,pieprz
- pietruszka
WYKONANIE:
- Kaszę gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.
- Cebulę, grzyby i chilli smażymy na łyżce oliwy z oliwek.
- Do usmażonych warzyw wsypujemy kaszę, natkę pietruszki i mieszamy.
- Doprawiamy do smaku.
1 komentarze
Potrawy z papryczką Chilli z chęcią wypróbuję przepis mniam ! :D
OdpowiedzUsuń