Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej, czyli dietetyczny dodatek po mojemu.
15:50:00
Coś prostego, szybkiego i smacznego do obiadu? Surówka! Ja surówki uwielbiam, zawsze zjadam do ostatniego kęsa i nie ma na świecie takiej, która mogłaby mi nie smakować. Efekt? Sama staram się robić surówki równie smaczne jak te „gotowe”, które możemy dostać w restauracjach. Dodatkowo w mojej wersji pozbawione są majonezu i nie ociekają tłuszczem :) Polecam !
Energia 220 kcal
Białko 11,0 g
Tłuszcz 5,5 g
Węglowodany 47,8 g
Błonnik 18,9 g
Białko 11,0 g
Tłuszcz 5,5 g
Węglowodany 47,8 g
Błonnik 18,9 g
SKŁADNIKI:
- 1 kapusta pekińska
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 kolba kukurydzy lub ½ pudełka kukurydzy konserwowej
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka octu
- łyżeczka cukru brązowego lub słodzika
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- Kapustę, obraną marchewkę i cebulę siekamy na cienkie piórka.
- Dodajemy nasiona kukurydzy.
- Cukier, ocet i przyprawy mieszamy, dodajemy olej i polewamy sałatkę.
0 komentarze