gry online

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej, czyli dietetyczny dodatek po mojemu.

15:50:00


Coś prostego, szybkiego i smacznego do obiadu? Surówka! Ja surówki uwielbiam, zawsze zjadam do ostatniego kęsa i nie ma na świecie takiej, która mogłaby mi nie smakować. Efekt? Sama staram się robić surówki równie smaczne jak te „gotowe”, które możemy dostać w restauracjach. Dodatkowo w mojej wersji pozbawione są majonezu i nie ociekają tłuszczem :) Polecam !
Energia            220 kcal 
Białko                 11,0 g 
Tłuszcz                 5,5 g 
Węglowodany    47,8 g 
Błonnik              18,9 g
 
SKŁADNIKI:

  • 1 kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 kolba kukurydzy lub ½ pudełka kukurydzy konserwowej
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżka octu
  • łyżeczka cukru brązowego lub słodzika
  • sól, pieprz


WYKONANIE:

  1. Kapustę, obraną marchewkę i cebulę siekamy na cienkie piórka.
  2. Dodajemy nasiona kukurydzy.
  3. Cukier, ocet i przyprawy mieszamy, dodajemy olej i polewamy sałatkę.

Inne posty.

0 komentarze