Prosta przekąska na Halloween, czyli popękane jaja faszerowane pastą z żółtek, serka wiejskiego i wasabi.
16:12:00
Szybka, smaczna i zdrowa przekąska na Halloween, która zrobi wrażenie na gościach ? Oto jest ! Smacznego :)
- 10 jaj
- ½ serka wiejskiego
- 2 łyżki wasabi ( lub ½ awokado i ząbek czosnku )
- duża czerwona cebula
- sól, pieprz
WYKONANIE:
- Jaja gotujemy na twardo.
- Cebulę obieramy, a łupinki gotujemy co najmniej 15 minut w 2 szklankach wody.
- Ugotowane jaja delikatnie toczymy po blacie, tak aby skorupka popękała tworząc pajęczynę, lecz nie odpadła.
- Jaja wkładamy do wody zabarwionej łupinkami z cebuli i gotujemy przez 20 minut ( im dłużej tym wzór będzie intensywniejszy )
- Po ugotowaniu jaja studzimy i obieramy, przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka.
- Żółtka, serek i wasabi ( można zamienić awokado i wyciśniętym czosnkiem ) mieszamy na gładką masę i doprawiamy.
- Wystudzone jaja faszerujemy za pomocą szprycy lub woreczka z obciętym rogiem.
- Podajemy jako przystawkę z grzankami żytnimi lub bagietką.
0 komentarze