gry online

Prosta przekąska na Halloween, czyli popękane jaja faszerowane pastą z żółtek, serka wiejskiego i wasabi.

16:12:00


Szybka, smaczna i zdrowa przekąska na Halloween, która zrobi wrażenie na gościach ? Oto jest ! Smacznego :)

SKŁADNIKI:

  • 10 jaj
  • ½ serka wiejskiego
  • 2 łyżki wasabi ( lub ½ awokado i ząbek czosnku )
  • duża czerwona cebula
  • sól, pieprz

WYKONANIE:

  1. Jaja gotujemy na twardo.
  2. Cebulę obieramy, a łupinki gotujemy co najmniej 15 minut w 2 szklankach wody.
  3. Ugotowane jaja delikatnie toczymy po blacie, tak aby skorupka popękała tworząc pajęczynę, lecz nie odpadła.
  4. Jaja wkładamy do wody zabarwionej łupinkami z cebuli i gotujemy przez 20 minut ( im dłużej tym wzór będzie intensywniejszy )
  5. Po ugotowaniu jaja studzimy i obieramy, przekrajamy na pół i wyciągamy żółtka.
  6. Żółtka, serek i wasabi ( można zamienić awokado i wyciśniętym czosnkiem ) mieszamy na gładką masę i doprawiamy.
  7. Wystudzone jaja faszerujemy za pomocą szprycy lub woreczka z obciętym rogiem.
  8. Podajemy jako przystawkę z grzankami żytnimi lub bagietką.



Inne posty.

0 komentarze