gry online

Babka ajerkoniakowa z lukrem.

17:43:00

  
 O babce nie trzeba wiele pisać. Klasyczny, smaczny deser idealny nie tylko na świąteczny stół. :) Wersja ajerkoniakowa to wspaniała odmiana, w której smak ajerkoniaku delikatnie komponuje się ze słodyczą ciasta. Polecam :)

SKŁADNIKI:
  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 1 szklanka cukru
  • łyżeczka octu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • kieliszek ajerkoniaku
LUKIER:
  • sok z jednej cytryny
  • cukier puder
WYKONANIE:
  1. Ciasto wykonujemy według tego przepisu (KLIK)
  2. Sok z cytryny wyciskamy i mieszamy z cukrem pudrem.
  3. Polewamy babkę.

Inne posty.

1 komentarze

  1. Śliczna babka :) Ajerkoniakowa to taka w sam raz dla mojego taty :)

    OdpowiedzUsuń