gry online

Klasyk w pikantnej wersji, czyli kotlet mielony z serem i pieprzem cayenne.

15:59:00

Chociaż wydawać się może, że kotlet mielony to oklepany banał, okazuje się, że przygotowanie dobrego mielonego niejednokrotnie sprawia trudność. W dzisiejszej wersji przedstawiam kotleta z chilli oraz serem. Obiecuję, że nie pożałujecie. Chociaż nie jest to danie dietetyczneszedł zdecydowanie pyszny :)  Zapraszam :)

 SKŁADNIKI :
  • 200 gram mięsa mielonego
  • 1/2 kostki startego parmezanu
  • pieprz,sól,pieprz cayenne
  • 1 jajko 
  • łyżka bułki tartej
  • duży ziemniak
  • ćwikła firmy DEVELEY
WYKONANIE:

  1. Ziemniaka gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy masło i koperek. Gnieciemy do uzyskania gładkiej masy.
  2. Mięso mielone mieszamy z przyprawami, bułką tartą, jajkiem i startym parmezanem.
  3. Z otrzymanej masy formujemy duży kotlet.
  4. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i opiekamy kotlet równomiernie z każdej strony.
  5. Podajemy z ziemniaczanym puree i ćwikłą firmy DEVELEY. Smacznego ;)











Inne posty.

2 komentarze

  1. Z klasykami jest tak dobrze, że zawsze pasują! :) Ten kotlet jest jak mała czarna - czy nie jest tak, że każda kobieta powinna mieć ją w szafie? No właśnie! I każda kuchnia od czasu do czasu powinna pachnieć mielonym

    Pozdrawiam i zapraszam też do nas, do kuchni matki i córki

    OdpowiedzUsuń
  2. Dokładnie ! Lepiej bym tego nie ujęła :)

    OdpowiedzUsuń