gry online

Nalesniki z gruszka i sosem migdałowo-waniliowym.

18:33:00


Dziś na obiadek coś słodkiego, czyli naleśniki z gruszką. Danie to jest uwielbiane w moim rodzinnym domu - mama i siostry zajadają się z nim z apetytem, a nawet chłopak nie pogardzi. :) Najsmaczniejszym elementem dania jest gęsty sos z serka mascarpone, który sprawia, że naleśniczki rozpływają się w ustach. Przepis znalazł się również  w artykule " Damska sprawa i męska rzecz, czyli upodobania kulinarne w zależności o płci " na stronie www.silesiaalltime.eu , gdzie redaguje swoją witrynę kulinarną. Jeśli chcecie dowiedzieć się, jaką rolę " zagrały " te słodkości, zapraszam tutaj - KLIK.


 SKŁADNIKI :
NALEŚNIKI:

  • 300 gram mąki
  • mleko
  • jajko
  • duża gruszka
SOS:
  • serek mascarpone
  • cukier migdałowy
  • laska wanili
WYKONANIE:
  1. Mąkę, jajka i mleko mieszamy do uzyskania odpowiedniej konstystencji.
  2. Naleśniki smażymy na odrobinie oleju z obu stron.
  3. Składniki sosu mieszamy i delikatnie podgrzewamy aż do rozpuszczenia cukru.
  4. Naleśnika smarujemy sosem i układamy gruszki. Składamy i polewamy.
Gotowe :)



Inne posty.

3 komentarze

  1. wcale się nie dziwię, że rodzinka zachwala :) prezentują się naprawdę smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  2. O ja! Uwielbiam naleśniki, a takie to już w ogóle :)

    OdpowiedzUsuń