Prawdziwe domowe leczo.
17:44:00
Leczo to jedna z najzdrowszych i najsmaczniejszych potraw. Intensywny smak warzyw jest niesamowity,a odpowiednie mięso i przyprawy dodają mu charakterku. Leczo świetnie smakuje z domowym chlebem - KLIK.Miska(250-300gram) zawiera jedynie 300 kcal.Polecam ! :)
SKŁADNIKI:
SKŁADNIKI:
- 3 duże papryki ( czerwona,zielona i żółta )
- 5 dużych pomidorów
- 3 duże cebule
- duży przecier pomidorowy
- kiełbasa
- 1l bulionu
- bazylia,oregano,ziele angielskie,sól,pieprz
WYKONANIE:
- Kiełbasę podsmażamy na odrobinie oleju w garnku.
- Do mięsa wrzucamy papryki pokrojone w kostki.
- Po 10 minutach dorzucamy pokrojone pomidory i cebulę.
- Zalewamy bulionem,doprawiamy i dodajemy przecier.
- Gotujemy na małym ogniu godzinę.
Smacznego ! :)
4 komentarze
Mmm... to co uwielbiam !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńdobre leczo to u mnie podstawa, zamykam też gotowe do słoi i w zimie nam przypomina cieple chwile:)
OdpowiedzUsuńDokładnie ! Ja również wypełniam słoikami całą spiżarkę ;)
Usuń