gry online

Czosnkowe ziemniaczki,czyli domowe chipsy.

18:22:00




Te ziemniaczki są świetną alternatywą dla chemicznych chipsów, a także świetnym dodatkiem do dowolnych dań ( idealnie komponują się z kurczakiem po góralsku - KLIK). Polecam ! :)


SKŁADNIKI:
  • kilka dużych ziemniaków
  • szklanka oliwy z oliwek
  • 1/2 główki czosnku
  • świeża pietruszka
  • bazylia,oregano,papryka,sól,pieprz
WYKONANIE:
  1. Oliwę mieszamy z czosnkiem i przyprawami , a ziemniaki gotujemy prawie do miękkości.
  2. Gdy ziemniaki będą ugotowane kroimy je w drobne paseczki,które maczamy w oliwie i nabijamy na wykałaczkę.
  3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż do uzyskanie złocistego koloru.
POLECAM :) 





Inne posty.

4 komentarze

  1. Takich jeszcze nie robiłam :) Ale wyglądają tak apetycznie, że chyba wkrótce je zrobię ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka! A te ziemniaki pieczesz na blasze czy tak jak widać na zdjęciu na naczyniu żaroodpornym?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przeważnie układam je w naczyniu żaroodpornym,ale jeśli chcę zrobić ich więcej to wykładam na blachę folie aluminiową i piekę ;)) Zawsze wychodzą idealnie ;)

      Usuń
  3. Naprawdę chipsy są kruche i smaczne, bo z surowych ziemniaków dla mnie zbyt twarde.

    OdpowiedzUsuń