Przepyszne i delikatne ciasto kremowo-truskawkowe.
10:02:00
Przepis na delikatne ciasto z truskawkami,czyli sposób na zafundowanie sobie kawałeczka nieba.
SKŁADNIKI :
CIASTO:
- 5 jaj
- szklanka cukru
- szklanka mąki tortowej
- półtora łyżeczki octu jabłkowego
- dwie łyżeczki proszku do pieczenia
- duża śmietanka kremówka
- galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa
- szklanka wrzątku
WYKONANIE:
- Biszkopt pieczemy według tego przepisu.
- Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do wystygnięcia.
- Śmietankę ubijamy, a następnie mieszamy z galaretką.
- Schłodzone ciasto przekładamy masą, następnie smarujemy wierzch i układamy truskawki.
- Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
Smacznego !
0 komentarze