gry online

Biszkopt idealny.

23:52:00


SKŁADNIKI:
  • 8 jaj
  • szklanka cukru 
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • półtora łyżeczki octu jabłkowego
  • dwie łyżeczki proszku do pieczenia


WYKONANIE:
  1. Białka oddzielamy od żółtek.
  2. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem.
  3. Zanim mikstura napęcznieje ubijamy białka na sztywną pianę.
  4. Do białek dodajemy cukier i żółtka , ubijamy ponownie.
  5. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy widelcem.
  6. Dno formy ( nie wolno smarować boków !! ) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
  7. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
  8. Upieczone ciasto odcinamy od brzegów formy nożem i zostawiamy do wystygnięcia , po czym kroimy na 3 blaty.

 Smacznego !



Inne posty.

0 komentarze