gry online

Zdrowe i aromatyczne kaszotto na rosole.

21:21:00


Kaszotto, czyli niedrogi, ekspresowy obiad zrobiony na rosole. Przyrządzenie go zajmuje 10 minut, a do jego zrobienia możemy wykorzystać bulion, który przyda nam się także do wielu innych dań. Ta propozycja idealnie nadaje się do przyrządzenia w dużych ilościach i zamrożenia, a także jako posiłek do pracy. Smacznego!

SKŁADNIKI:

  • 1 litr wody
  • ½ selera
  • 2 pietruszki
  • 2 marchewki
  • 1 noga z kurczaka
  • duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 solidne łyżki przyprawy Vegeta Natur (www.vegeta.pl/pl/produkty/natur/vegeta-natur)
  • 10 dużych pieczarek
  • 1 chilli (opcjonalnie)
  • kasza jaglana
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie


WYKONANIE:

  1. Kurczaka, seler, pietruszki, marchewkę, cebulę oraz czosnek wkładamy do letniej wody, dosypujemy przyprawę Vegeta Natur i gotujemy nie krócej niż godzinę.
  2. Pieczarki i chilli kroimy, podsmażamy na łyżeczce oleju ryżowego.
  3. Wsypujemy ugotowaną kaszę, doprawiamy, chwilę mieszamy.
  4. Wlewamy 3 szklanki przygotowanego w pierwszym punkcie rosołu.
  5. Gotujemy ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszamy.
  6. Gdy kasza się ugotuje obieramy mięso z kurczaka, a  marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce.
  7. Łączymy wszystkie składniki.
  8. Podajemy z maślanką, buraczkami lub surówką z marchewki.





Przepisy inspirowane naturą

Inne posty.

0 komentarze