gry online

Krem pomidorowy na bulionie.

17:59:00


Klasyka klasyce nierówna. Czy krem pomidorowy jest tym samym, co klasyczna, polska  „pomidorówka”? I czy w ogóle zupę samą w sobie możemy potraktować jako danie główne?  Ja zupy lubię za łatwość w przygotowaniu, możliwość ich zamrożenia oraz za to, że świetnie rozgrzewają. Szczególnie w okresie zimowym zupy powinniśmy jadać często. Ja do mojej pomidorowej dodaję gęsty jogurt naturalny i odrobinę mozzarelli oraz szczyptę chilli, która zbawiennie wpływa na metabolizm. Smacznego ! :)

SKŁADNIKI:
  • 6 dużych pomidorów
  • 3 szklanki bulionu
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • szczypta chilli
  • sól,pieprz


WYKONANIE:

  1. Pomidory obieramy ( jeśli nie wiesz jak to zrobić – KLIK ) i kroimy w kostkę.
  2. Bulion wlewamy do garnka, doprawiamy, dodajemy pomidory i gotujemy zupę przez 25-30 minut.
  3. Wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy.
  4. Całość blendujemy.
  5. Dodajemy kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego. 



Inne posty.

0 komentarze