Krem pomidorowy na bulionie.
17:59:00Klasyka klasyce nierówna. Czy krem pomidorowy jest tym samym, co klasyczna, polska „pomidorówka”? I czy w ogóle zupę samą w sobie możemy potraktować jako danie główne? Ja zupy lubię za łatwość w przygotowaniu, możliwość ich zamrożenia oraz za to, że świetnie rozgrzewają. Szczególnie w okresie zimowym zupy powinniśmy jadać często. Ja do mojej pomidorowej dodaję gęsty jogurt naturalny i odrobinę mozzarelli oraz szczyptę chilli, która zbawiennie wpływa na metabolizm. Smacznego ! :)
SKŁADNIKI:
- 6 dużych pomidorów
- 3 szklanki bulionu
- ziele angielskie
- liść laurowy
- szczypta chilli
- sól,pieprz
WYKONANIE:
- Pomidory obieramy ( jeśli nie wiesz jak to zrobić – KLIK ) i kroimy w kostkę.
- Bulion wlewamy do garnka, doprawiamy, dodajemy pomidory i gotujemy zupę przez 25-30 minut.
- Wyciągamy ziele angielskie i liść laurowy.
- Całość blendujemy.
- Dodajemy kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego.
0 komentarze