Kawa mrożona z napojem migdałowym i syropem daktylowym bez laktozy i białego cukru.
17:46:00
Sezon trwa. Lato i wysokie temperatury nie pozbawiają nas
ochoty na dobrą, pobudzającą kawę. Idealnym rozwiązaniem jest więc kawa
mrożona. Dziś mam dla Was przepis nieprzeciętny, wykonany z świetnej jakości
składników, które kupić możecie w sklepie www.senza.pl
. Wisienką na torcie, a raczej daktylem na kawie, jest w tym przypadku stuprocentowy
syrop daktylowy (KLIK) i napój migdałowy (KLIK). Dzięki tym składnikom kawa pozbawiona jest
laktozy i białego cukru, za to jej smak to prawdziwa rozpusta. Polecam ! :)
SKŁADNIKI:
- Kawę parzymy, do jeszcze gorącego płynu dodajemy syrop daktylowy i dokładnie mieszamy.
- Schładzamy, po czym wkładamy do lodówki.
- Zimny płyn ponownie mieszamy.
- Do naczynia wkładamy kostki lodu, zalewamy do ¾ wysokości kawą i dolewamy napoju migdałowego.
- Gotowe ! :)
Artykuły użyte w przepisie oraz wiele innych produktów znajdziecie na stronie sklepu WWW.SENZA.PL
Syrop daktylowy to świetny dodatek, który może służyć
zarówno jako zamiennik dla substancji słodzących, ale także jako dodatek do
naleśników, lodów, gofrów czy tostów francuskich. W asortymencie sklepu możecie
znaleźć świetnej jakości syrop zrobiony w 100% z daktyli. Teraz w świetnej,
konkurencyjnej cenie – około 11 zł ! Do kupienia na WWW.SENZA.PL . Polecam !
Napój migdałowy to zamiennik dla mleka i śmietanek.
Pozbawiony laktozy i cukru, do kupienia w dwóch wersjach – migdałowej, jak i
ryżowo-orzechowo-migdałowej. Idealny do kawy, jako składnik naleśników, lodów,
do ciast i deserów. Teraz w świetnej, konkurencyjnej cenie – około 11 zł !
Do kupienia na WWW.SENZA.PL . Polecam !
2 komentarze
Brzmi pysznie, wypróbuję, jak będę miała czas, bo ciągle ten pośpiech i dlatego czasami robię sobie po prostu Ice Coffee, dodaję jeszcze kulkę lodów które zawsze są w zamrażalniku i tyle.
OdpowiedzUsuńTutaj nie ma wiele roboty, a warto czasem się rozpieścić :) Polecam!
Usuń