Leszcz z sosem z bobu na puree.
17:46:00
Dzisiaj ryba w wersji wykwintnej. Ryby nauczył mnie jeść mój Tata i to właśnie On podarował mi kawałek świeżutkiego leszcza. Ze względu na fakt, że Akademia Kulinarna Whirpool obchodzi 3 urodziny, stwierdziłam, że pyszna ryba będzie idealna na tę okazję.
Z okazji urodzin życzę Akademii Kulinarnej Whirpool mnóstwo zdrowia, szczęścia i inspiracji płynącej ze sztuki kulinarnej. 100 lat! :)
www.marcoghia.pl
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Smacznego :)
SKŁADNIKI:
- plaster leszcza
- 2 szklanki bobu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- kilka ziemniaków
- czosnek
- łyżka żurawiny
- sól,pieprz,chilli
WYKONANIE:
- Rybę smażymy w folii na grillu lub patelni.
- Bób blenderujemy z czosnkiem i przyprawami, dodajemy jogurt.
- Ziemniaki gotujemy i mielimy na gładką masę.
- Dodajemy żurawinę i mieszamy.
Smacznego :)
1 komentarze
Profesjonalne podanie ;-)
OdpowiedzUsuń