gry online

Leszcz z sosem z bobu na puree.

17:46:00



Dzisiaj ryba w wersji wykwintnej. Ryby nauczył mnie jeść mój Tata i to właśnie On podarował mi kawałek świeżutkiego leszcza. Ze względu na fakt, że Akademia Kulinarna Whirpool obchodzi 3 urodziny, stwierdziłam, że pyszna ryba będzie idealna na tę okazję. 

Z okazji urodzin życzę Akademii Kulinarnej Whirpool mnóstwo zdrowia,  szczęścia i  inspiracji płynącej ze sztuki kulinarnej. 100 lat! :)


www.marcoghia.pl

SKŁADNIKI:

  • plaster leszcza
  • 2 szklanki bobu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka ziemniaków
  • czosnek
  • łyżka żurawiny
  • sól,pieprz,chilli


WYKONANIE:

  1. Rybę smażymy w folii na grillu lub patelni.
  2. Bób blenderujemy z czosnkiem i przyprawami, dodajemy jogurt.
  3. Ziemniaki gotujemy i mielimy na gładką masę.
  4. Dodajemy żurawinę i mieszamy.

Smacznego :)
Świętujemy 3. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool

Inne posty.

1 komentarze