Świąteczne faszerowane jajka.
15:31:00
Święta, jak każde inne, warto celebrować. Dla mnie to właśnie tradycja i dobry smak zawsze były kwintesencją Świąt. W tym roku świąteczne gotowanie kończymy wraz z siostrą faszerowanymi jajami w trzech smakach. Wszystkim Czytelnikom i obserwatorom życzę wszystkiego najlepszego! Wesołych Świąt :)
JAJA Z FARSZEM PIECZARKOWYM:
- 5 żółtek
- pieczarki
- cebula
- łyżka musztardy dijon
- sól pieprz
- 5 jaj gotujemy i wyciągamy żółtka, białka odkładamy do miseczki.
- Pieczarki podsmażamy z cebulką i przyprawami.
- Mieszamy wszystkie składniki z dodatkiem musztardy dijon.
- Całość mielimy blenderem.
- Jajka faszerujemy.
JAJA Z JAPOŃSKIM CHRZANEM WASABI I RZODKIEWKAMI:
- 5 żółtek
- 5 rzodkiewek
- 2 łyżki chrzanu wasabi
- 5 jaj gotujemy i wyciągamy żółtka, białka odkładamy do miseczki.
- Rzodkiewkę siekamy.
- Mieszamy rzodkiewkę, żółtka i chrzan.
- Doprawiamy całość.
- Jajka faszerujemy.
JAJA Z ŁOSOSIEM I PAPRYKĄ:
- 5 żółtek
- łosoś wędzony
- 1/2 papryki
- koperek
- 5 jaj gotujemy i wyciągamy żółtka, białka odkładamy do miseczki.
- Łososia, żółtka,koperek i posiekaną paprykę mieszamy.
- Doprawiamy całość
- Jajka faszerujemy.
1 komentarze
Bardzo smaczne te z łososiem i papryką rewelacja, interesujące z wasabi i rzodkiewkami . Polecam :)
OdpowiedzUsuń