gry online

Warzywne szaszłyki z sosem czosnkowym i kaszą gryczaną.

19:45:00



Warzywa... zawarte w nich witaminy oraz minerały, a także znikoma ilość kalorii sprawiają, że goszczą w naszej kuchni wyjątkowo często. Co jednak zrobić, jeśli skończyły nam się pomysły na ich podanie ? Szaszłyki ! Ten przepis stanowi idealną bazę bezmięsnego posiłku, sprawdzi się także jako dodatek do mięsa. Zdrowie i świetna forma... czego chcieć więcej ? W mojej wersji podałam szaszłyki z kaszą gryczaną i sosem czosnkowym (KLIK). Wyszło wybornie. Polecam! :)

SKŁADNIKI na dwa szaszłyki:
  • 1 kolba kukurydzy
  • 1/2 papryki
  • 1/2 cukini
  • czerwona cebulka
  • kilka pomidorów koktajlowych
WYKONANIE:
  1. Kukurydze kroimy w plastry i gotujemy ok.10 minut w osolonej wodzie.
  2. Cukinię kroimy w cienkie paski, paprykę oraz cebulę w drobną kosteczkę.( Sposób na paprykę i brak łez przy cebuli znajdziecie tutaj- KLIK)
  3. Warzywa obtaczamy w łyżeczce oliwy z oliwek i przyprawach.
  4. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 15 minut.
  5. Podajemy z sosem czosnkowym (KLIK) oraz kaszą gryczaną.
Smacznego :)



Wegetariański obiad V

Inne posty.

1 komentarze