Makaron kasztanowy z jarmuzem.
19:17:00
Wreszcie jestem ! Ostatni tydzień ferii był pełen wrażeń, ale niestety nie znalazłam czasu na dodanie czegoś konstruktywnego, więc dzisiaj postaram się jakoś przymilić :) Mam dla Was prawdziwą bombę ( witamin, nie kalorii! ) pod postacią makaronu z mąki kasztanowej i jarmużu. Całość skąpana jest w delikatnym jogurtowo-czosnkowym sosie z pieczarkami i domową szyneczką :) Makaron z mąki kasztanowej otrzymałam w ramach współpracy z firmą VALORI. A u mnie 220 kcal w pysznym daniu. Smacznego ! :)
SKŁADNIKI:
- 45 g makaronu kasztanowego (KLIK) - 150 kcal
- kilka liści jarmużu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego - 30 kcal
- plaster domowej szynki z drobiu (KLIK) - 15 kcal
- 3 pieczarki - 9 kcal
- 2 ząbki czosnku - 7 kcal
- sól,pieprz
WYKONANIE:
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
- Pieczarki kroimy i wrzucamy na patelnie teflonową. Solimy.
- Gdy puszczą wodę dodajemy pokrojoną szynkę i czosnek, a następnie posiekany jarmuż.
- Doprawiamy do smaku i wlewamy jogurt.
- Całość mieszamy z makaronem.
- Smacznego ! :)
1 komentarze
posiłek naprawdę świetny, tylko w składzie makaronu jest niestety pszenica durum, a pod makaronem widnieje informacja, że produkt zawiera gluten... tak, czy siak ja z glutenem nie mam problemu i z chęcią bym zjadła to danie, bo wygląda zachęcająco!
OdpowiedzUsuń