gry online

Ognisty makaron ryzowy z krewetkami, selerem naciowym i pomidorkami koktajlowymi.

16:32:00


Dzisiaj coś dla amatorów owoców morza. Osobiście jestem ich wielką fanką, w szczególności jednak lubię krewetki koktajlowe. Ich delikatny smak pasuje praktycznie do każdego dania, a znikoma ilość kalorii i tłuszczu sprawia, że są niezmiennie zdrowe. Porcja wykonana z 1/3 składników zawiera 300kcal, a nawet ja miałam problem z jej zjedzeniem. Chociaż cena krewetek do najniższych nie należy, warto czasem zainwestować w odrobinę przyjemności. Polecam :)

SKŁADNIKI:
  • 300 gram krewetek koktajlowych
  • 100 gram makaronu ryżowego
  • opakowanie pomidorków koktajlowych (ok. 15 sztuk )
  • kawałek selera naciowego
  • 1 cebula czosnkowa
  • ząbek czosnku
  • świeża pietruszka
  • 1/3 papryczki chilli
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz, oregano
WYKONANIE:
  1. Cebulę kroimy w paseczki i podsmażamy.
  2. Dodajemy czosnek i przekrojone na pół pomidorki.
  3. Doprawiamy i smażymy, aż pomidory puszczą sos.
  4. Dodajemy cienko pokrojony seler naciowy, chilli i krewetki.
  5. Danie dusimy około 5 minut na lekkim ogniu pod przykryciem.
  6. Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty.
  7. Gdy zmięknie wrzucamy go do sosu i łączymy składniki.
Gotowe ! :)



Inne posty.

1 komentarze