Czarny makaron z sosem ze swiezego szpinaku i piersi z kurczaka.
16:41:00
A oto i On - czarny makaron. Ostatnio jedna z dużych sieci supermarketów zorganizowała tematyczny, włoski tydzień, w którym mogliśmy zaopatrzyć się między innymi w owe cudeńko. Makaron został kupiony z czystej ciekawości, gdyż nie byłam do niego przekonana. Co się okazało? Suszony makaron może się schować, gdyż ten, wstępnie podgotowany i ŚWIEŻY ma niesamowity smak i aromat. Chcesz zaskoczyć gości zarówno wyglądem, jak i smakiem dania? :) Czas coś ugotować ! :)
SKŁADNIKI:
- opakowanie makaronu czarnego
- sos z tego przepisu ( KLIK )
WYKONANIE:
- Sos wykonujemy według tego przepisu ( KLIK )
- Makaron gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie i wrzucamy do sosu. NIE PRZELEWAMY MAKARONU ZIMNĄ WODĄ, gdyż wtedy sos nie może go obkleić.
- Dusimy kilka chwil.
GOTOWE ! :)
1 komentarze
Genialnie wygląda, ale stawiam, że smak i tak wygrywa!
OdpowiedzUsuń