gry online

Lekki makaron w sosie meksykanskim.

18:11:00



Dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. Makaron z tym sosem smakuje WYBORNIE, a ponadto ma znikomą ilość kalorii, nadaje się więc również dla osób, które dbają o linie. Porcja to jedyne 350-400 kcal ! Odpowiednie przyprawy oraz dodanie fasoli i kukurydzy sprawiają, że zwykły sos zamienia się w coś wyjątkowego. Polecam :)




SKŁADNIKI :
  • 1/2 szklanki makaronu pełnorazowego penne
  • duży pomidor
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 50-100 gram mielonego indyka lub kurczaka
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej 
  • 2 łyżki fasoli czerwonej
  • ząbek czosnku
  • papryka ostra,papryka słodka,bazylia,oregano,gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz,odrobina cukru
WYKONANIE



  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  2. Mięso podsmażamy na patelni teflonowej razem z wyciśniętym czosnkiem.
  3. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do usmażonego mięsa.
  4. Mocno doprawiamy, dolewamy odrobinę wody z gotującego się makaronu i dodajemy przecier.
  5. Dusimy na wolnym ogniu około 15 minut. Po około 10 minutach dorzucamy kukurydzę i fasolę.
Smacznego ! :)



Inne posty.

3 komentarze

  1. Danie klasyczne, nie znam osoby, która nie lubiłaby makaronu .Ostatnio gotowałam makaron razowy i...rozgotował się już w pierwszej minucie. Razowy jest wymagający, ale chyba kupiłam kiepskiej firmy, mimo, że w tzw.zdrowej żywności.
    Gratuluję Karolinko pięknego bloga , zmiana bardzo korzystna.

    OdpowiedzUsuń
  2. Twoje przepisy to schronienie przed monotonnością. Naprawdę godne polecenia :D

    OdpowiedzUsuń