gry online

Jak pozbawic goryczy cukinie oraz bakłazana.

16:24:00


Dziś mam dla Was kolejną poradę. Ze względu na to, że nadeszła jesień, nasze kuchnie wypełniły się cukiniami i bakłażanami. Jednak niejednokrotnie jesteśmy niezadowoleni ze smaku naszej potrawy. Często cukinia lub bakłażan są gorzkie i niesmaczne. Jak to zmienić? Zapraszam do lektury.


  1. Warzywa kroimy w dowolny sposób i przepłukujemy wodą. 
  2. W sitku szczelnie układamy warstwę warzyw i dokładnie obsypujemy solą. Postępujemy tak aż do wykończenia składników.
  3. Odstawiamy warzywa na 15 minut. Gdy się " spocą " , czyli pojawią się na nich kropelki wody, przepłukujemy je ponownie.
Gotowe ! :)


Inne posty.

1 komentarze

  1. cukinia może być gorzka??? Pierwsze słyszę, a niejedną cukinię w życiu jadłam.

    OdpowiedzUsuń