Jak pozbawic goryczy cukinie oraz bakłazana.
16:24:00
Dziś mam dla Was kolejną poradę. Ze względu na to, że nadeszła jesień, nasze kuchnie wypełniły się cukiniami i bakłażanami. Jednak niejednokrotnie jesteśmy niezadowoleni ze smaku naszej potrawy. Często cukinia lub bakłażan są gorzkie i niesmaczne. Jak to zmienić? Zapraszam do lektury.
- Warzywa kroimy w dowolny sposób i przepłukujemy wodą.
- W sitku szczelnie układamy warstwę warzyw i dokładnie obsypujemy solą. Postępujemy tak aż do wykończenia składników.
- Odstawiamy warzywa na 15 minut. Gdy się " spocą " , czyli pojawią się na nich kropelki wody, przepłukujemy je ponownie.
Gotowe ! :)
1 komentarze
cukinia może być gorzka??? Pierwsze słyszę, a niejedną cukinię w życiu jadłam.
OdpowiedzUsuń