gry online

Lekka zupa tajska z pulpecikami drobiowymi.

13:06:00


Dziś przedstawiam przepis na niesamowicie smaczną, orientalną zupę. Danie jest bardzo lekkie i niskokaloryczne ( porcja zawiera jedyne 300kcal ), co jest charakterystyczne dla zdrowej kuchni orientu. Użyte składniki sprawiają, że wszystkie smaki uzupełniają się i łączą w jedną całość. Papryka świetnie współgra z mięsnymi puplecikami, a ostrość chilli łagodzi słodka kukurydza ( warto wybrać lepszą, gdyż nie będzie sucha. Polecam tę firmy DEVELEY.) Smacznego.
SKŁADNIKI:
  • pulpeciki z mięsa indyczego ( KLIK )
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 ząbki czosnku
  • biała cebula
  • 500 ml bulionu
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
WYKONANIE :
  1. Cebulę,czosnek i paprykę kroimy i podsmażamy.
  2. Dodajemy pulpeciki,zalewamy bulionem i przyprawiamy.
  3. Dodajemy przecier pomidorowy.
  4. Gotujemy 30 minut.
  5. Dodajemy kukurydzę.
Smacznego :)




Niskokaloryczny styczeń

Inne posty.

5 komentarze

  1. O jak mi się to podoba! Musi być bardzo smaczne! Idealne na jesień i zimę - rozgrzeje bez 2 zdań! :)

    Zapraszam do nas - do matki i córki! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie połączenie smaków - idealne na jesień. Pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniała i jesienna ! Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie z zupą w roli głównej: http://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Na ile porcji podany jest przepis?
    Wygląda bardzo apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń