Lekka zupa tajska z pulpecikami drobiowymi.
13:06:00
Dziś przedstawiam przepis na niesamowicie smaczną, orientalną zupę. Danie jest bardzo lekkie i niskokaloryczne ( porcja zawiera jedyne 300kcal ), co jest charakterystyczne dla zdrowej kuchni orientu. Użyte składniki sprawiają, że wszystkie smaki uzupełniają się i łączą w jedną całość. Papryka świetnie współgra z mięsnymi puplecikami, a ostrość chilli łagodzi słodka kukurydza ( warto wybrać lepszą, gdyż nie będzie sucha. Polecam tę firmy DEVELEY.) Smacznego.
- pulpeciki z mięsa indyczego ( KLIK )
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 puszki kukurydzy
- 2 ząbki czosnku
- biała cebula
- 500 ml bulionu
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
WYKONANIE :
- Cebulę,czosnek i paprykę kroimy i podsmażamy.
- Dodajemy pulpeciki,zalewamy bulionem i przyprawiamy.
- Dodajemy przecier pomidorowy.
- Gotujemy 30 minut.
- Dodajemy kukurydzę.
Smacznego :)
5 komentarze
aromatyczna i smaczna!
OdpowiedzUsuńO jak mi się to podoba! Musi być bardzo smaczne! Idealne na jesień i zimę - rozgrzeje bez 2 zdań! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do nas - do matki i córki! :)
uwielbiam takie połączenie smaków - idealne na jesień. Pyszne!
OdpowiedzUsuńWspaniała i jesienna ! Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie z zupą w roli głównej: http://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńNa ile porcji podany jest przepis?
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! :)