gry online

Domowe krokiety z kapustą i grzybami leśnymi.

13:27:00


Dziś na proponuję kolejne danie obiadowe z wykorzystaniem grzybów leśnych, czyli pyszne krokiety. Potrawę tę z reguły podaje się z barszczem. Czas to zmienić ! Do dzisiejszego obiadu dołączcie sos tzatziki lub sos 1000 wysp firmy  DEVELEY. Obiecuje, nie pożałujecie. Są to jedne z nielicznych sosów " sklepowych ", które smakują tak dobrze jak domowe.  Są one delikatnie pikantne, intensywnie doprawione i naprawdę bardzo,bardzo smaczne. A już jutro w dziale "PORADY" sposób na zwijanie krokietów.Polecam ! :) 


SKŁADNIKI NA 20 KROKIETÓW:
CIASTO NALEŚNIKOWE:
  • 0,5 kg mąki pszennej
  • około 300-500 ml mleka
  • 2 jajka
  • sól,pieprz
FARSZ :
  • 300 gram poszatkowanych grzybów leśnych
  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz,bazylia,oregano
PANIERKA :
  • 1/2 kostki masła
  • 3 szklanki bułki tartej
  • 2 jajka
  • 3 szklanki mąki
WYKONANIE :
  1. Masło siekamy z bułką tartą i wsadzamy do zamrażarki na 30 minut.
  2. Grzyby podsmażamy na niewielkiej ilości oleju wraz z cebulą i czosnkiem.
  3. Dodajemy kapustę i doprawiamy. Dusimy około 10 minut.
  4. Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy i smażymy cienkie naleśniki.
  5. Na środku naleśnika kładziemy farsz i zaginamy krokieta z każdej strony.
  6. Zamrożone masło i bułkę tartą kruszymy drobno w palcach.
  7. Panierujemy krokiety w mące, jajku oraz bułce tartej z masłem.
  8. Smażymy na głębokim oleju do zarumienienia.
  9. Podajemy z sosami 1000 wysp i tzatziki.
Smacznego ! :)





Inne posty.

1 komentarze