gry online

Wielkanocny pasztet w ciescie francuskim.

12:58:00

Jeśli chodzi o ten pasztet, zdjęcia mówią same za siebie. Prezentacja dania jest absolutnie niesamowita, nie wspominając o smaku. Odpowiednio zrobimy farsz mięsny ( przepis tutaj - KLIK ) to "serce" potrawy, natomiast pyszne jaja oraz ciasto francuskie nadają mu niepowtarzalnego wymiaru. Polecam !



SKŁADNIKI:
  • dowolna ilość mięsa mielonego
  • plaster boczku
  • pół białej kiełbasy
  • 4 ugotowane jajka
  • 1 jajko surowe
  • cebulka
  • 4 ząbki czosnku
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • oregano,sól,pieprz
WYKONANIE:
  1. Blaszkę smarujemy olejem i wykładamy ciastem francuskim.
  2. 2/3 farszu układamy na cieście.
  3. Na farszu układamy 4 ugotowane jajka i przykrywamy je pozostałym farszem.
  4. Zaklejamy wierzch kolejnym plastrem ciasta , robimy skrzyżowane wycięcia i smarujemy jajkiem.
  5. Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
  6. Podajemy na zimno z chrzanem.
SMACZNEGO! :)



Inne posty.

0 komentarze