Wielkanocny pasztet w ciescie francuskim.
12:58:00
Jeśli chodzi o ten pasztet, zdjęcia mówią same za siebie. Prezentacja dania jest absolutnie niesamowita, nie wspominając o smaku. Odpowiednio zrobimy farsz mięsny ( przepis tutaj - KLIK ) to "serce" potrawy, natomiast pyszne jaja oraz ciasto francuskie nadają mu niepowtarzalnego wymiaru. Polecam !
SKŁADNIKI:
- dowolna ilość mięsa mielonego
- plaster boczku
- pół białej kiełbasy
- 4 ugotowane jajka
- 1 jajko surowe
- cebulka
- 4 ząbki czosnku
- opakowanie ciasta francuskiego
- oregano,sól,pieprz
WYKONANIE:
- Blaszkę smarujemy olejem i wykładamy ciastem francuskim.
- 2/3 farszu układamy na cieście.
- Na farszu układamy 4 ugotowane jajka i przykrywamy je pozostałym farszem.
- Zaklejamy wierzch kolejnym plastrem ciasta , robimy skrzyżowane wycięcia i smarujemy jajkiem.
- Pieczemy 1,5 godziny w 180 stopniach.
- Podajemy na zimno z chrzanem.
SMACZNEGO! :)
0 komentarze