gry online

Fasolka po bretońsku,czyli syty i pożywny domowy rarytas.

21:01:00


SKŁADNIKI :

  • 70 dag białej fasoli
  • pętko kiełbasy
  • kawałek wieprzowiny
  • kawałek boczku
  • 2 duże cebule
  • 150 g przecieru pomidorowego ( niecały słoiczek )
  • ziele angielskie,majeranek,liść laurowy,sól,pieprz,mielony kminek
WYKONANIE :
  1. Fasolę zalewamy wodą ( odrobinę ponad poziom ) , następnie gotujemy do miękkości przez około godzinę.
  2. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy wraz z cebulką i czosnkiem , następnie wrzucamy do ugotowanej fasoli.
  3. Przyprawiamy i dodajemy przecier pomidorowy.
  4. Gotujemy ok 15 minut , aby smaki się połączyły.
  5. Podajemy ze świeżym , domowym chlebem.
SMACZNEGO ! :)

Inne posty.

0 komentarze