Ogórki faszerowane pastą jajeczną
19:48:00
Wiosna powoli się rozkręca. Też odczuwacie ten przypływ
energii w słoneczne dni? Jednym z największych plusów wiosny i lata jest to, że
w tym okresie znacznie łatwiej jest zadbać o swoje zdrowie i ciało. Wizja
wymarzonych wakacji i figury w bikini skutecznie motywuje, a w sklepach za
niewielkie pieniądze możemy dostać dobrej jakości warzywa i owoce. Ponadto
wyższa temperatura skutecznie ogranicza apetyt i zmusza do picia większej
ilości płynów, które przyspieszają przemianę materii. Dzisiaj zapraszam na
pyszną przekąskę, czyli ogórki faszerowane pastą jajeczną. Sam ogórek właściwie
nie ma kalorii, za to dostarczy nam błonnik i witaminy, jaja natomiast zapewnią
porcję białka potrzebną do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Polecam!
SKŁADNIKI:
- 100g (około 5 łyżek) jogurtu greckiego
- 4 jajka
- 1/2 cebuli( 50g)
- 2 pieczarki konserwowe
- sól, pieprz, papryka
- szczypiorek
- 2 duże zielone ogórki
WYKONANIE:
- Ogórka myjemy, obieramy całkiem lub częściowo, kroimy w słupki i wydrążamy do połowy każdego z nich.
- Jajka gotujemy na twardo.
- Pozostałe składniki bardzo drobno siekamy.
- Gdy jaja wystygną mieszamy wszystko razem za pomocą widelca i doprawiamy.
- Faszerujemy nasze ogórki.
- Podajemy z kiełkami rzodkiewki.
1 komentarze
Bardzo pomysłowe, smaczne i jak pięknie podane. Polecam :)
OdpowiedzUsuń