Creme au chocolat, czyli wyjatkowy deser na halloween.
13:00:00
Dziś mam dla Was Cremme au chocolate, czyli wyjątkowo pyszny i elegancki deser czekoladowy. Wierzcie mi lub nie, ale jest GENIALNY. Z dodatkiem odrobiny orzechów oraz duszkiem z białej czekolady tworzy duet idealny. Zapraszam do wykonania, a obiecuję, że goście będą zachwyceni. :)
SKŁADNIKI:
- 1 duża czekolada mleczna
- 3 jajka
- kilka orzechów włoskich
- 2 łyżki cukru
- laska wanilli
WYKONANIE:
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej ( czyli misce ustawionej na garnku z gotującą wodą ).
- Dodajemy cukier, orzechy i wanilię oraz żółtka.
- Białka ubijamy na sztywno.
- Gdy czekolada przestygnie mieszamy ją z pianą.
- Jako ozdobę przygotowujemy duszki z tego przepisu ( KLIK )
GOTOWE ! :)
0 komentarze