Pierś pod serową pierzynką z klasyczną sałatką.
19:58:00
Klasyczny niedzielny obiad wcale nie musi być nudny. Wystarczy odrobina fantazji i zaangażowania. Polecam przepysznego kurczaka pod pierzynką z sera. Świetnie smakuje z surówką colesław (świetny przepis tutaj - KLIK) Najlepszy kurczak na świecie. :)
SKŁADNIKI:
KOTLET
- duża pierś z kurczaka
- pół plasterka żółtego sera
- sól,pieprz , chili
- łyżka musztardy
SAŁATKA:
- pół główki sałaty
- 3/4 ziemniaki
- rzodkiewka
- mała cebulka
- sos vinegret z tego przepisu
WYKONANIE:
- Mięso rozklepujemy i smarujemy z jednej strony musztardą , po czym doprawiamy.
- Smażymy na gorącej patelni z obu stron , po czym przykrywamy plastrem sera i polewamy łyżką gorącego oleju aż do rozpuszczenia.
- Sałatę szatkujemy i mieszamy z ugotowanymi ziemniakami , rzodkiewką i cebulką.
- Polewamy sosem vinegret i podajemy z usmażonym uprzednio kotletem.
Smacznego ! :)
0 komentarze