Kotlet faszerowany serem camembert w pikantnej, musztardowej panierce.
14:55:00Dzisiaj mam dla Was pyszny kotlet z serem camembert. Chociaż danie może wydawać się przeciętne, to z myślą o moim lubym doprawiłam kotlet musztardą chilli firmy DEVELEY, która nadała mu aromatu. Wierzcie mi lub nie, ale wyszło bosko. Polecam :)
SKŁADNIKI :
- pierś z kurczaka
- kilka ziemniaków
- odrobina sera camembert
- odrobina koperku
- ćwikła firmy DEVELEY
- sól, pieprz, papryka
- kilka łyżek musztardy chilli firmy DEVELEY
- jajko, mąka, bułka tarta
WYKONANIE :
- Delikatnie nacinamy pierś robiąc kieszonkę, którą wypełniamy serem i koperkiem.
- Jajko roztrzepujemy z musztardą.
- Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce.
- Smażymy na głębokim ogniu, około 7 minut z obu stron.
- Podajemy z ziemniakami i ćwikłą.
Smacznego :)
2 komentarze
No i to jest danie! Genialne! :)
OdpowiedzUsuńDroga Karolino ! Wiele kotletów na bazie fileta z kurczaka mieliśmy możliwość konsumować ,
OdpowiedzUsuńale w tym wykonaniu i opracowaniu nie jest w stanie się znudzić !!! Tak trzymać . Na pewno się skontaktujemy w celu podjęcia dobrego przedsięwzięcia . Pozdrawiamy serdecznie !!!