gry online

Ogniste mięso z brązowym ryżem , a także o blogowaniu, lajkach na fejsbuku i tym, jak bardzo Was kocham.

13:42:00


No to zaczyna się kręcić. I nie mówię tu o diecie, ani o moich kilogramach. Mowa o Was, a właściwie NAS. Jest mi przyjemnie, wręcz błogo, bo na facebook'owym funpage'u bloga lubi już ponad 500 osób. Brzmi śmiesznie w porównaniu z tymi blogerami, co to są najbardziej "pro", ale co mi tam! Ponad 500 osóbek, które interesuje to, co tworzę. Nie tylko gotuję, bawię się też w grafikę, a fotografię, gdybym tylko mogła, zjadłabym chętniej niż niejedno danie. Tym wszystkim chcę się z Wami dzielić, bo szczerze to kocham. Jeszcze raz - DZIĘKUJĘ! Obiecuję, że nie ustanę w mojej pracy, a także rozwinę bloga dodając nowe przepisy, grafiki i poradniki, z których będziecie mogli skorzystać w każdej chwili. W dalszym ciągu zapraszam do śledzenia mojego konta na facebooku (KLIK) oraz instagramie (@dziurawykociol). To właśnie tam możecie na bieżąco śledzić moje życie i moje postępy. W formie podziękowania dziś poczęstuję Was przepisem na ogniste mięso, danie kuchni czeskiej, które jest BOSKIE. Jak już mówiłam, dla mnie "pikantne = genialne". :) Serdecznie polecam! :)

SKŁADNIKI ( na 2 porcje ):
  • średnia pierś z kurczaka
  • duża papryka czerwona
  • duża cebula
  • 3 łyżki kukurydzy
  • 4 papryczki chilli
  • duży ogórek kiszony
  • 1/2 szklanki sosu pomidorowego
  • sól,pieprz, świeża pietruszka
  • woreczek ryżu brązowego


WYKONANIE:
  1. Ryż gotujemy do miękkości.
  2. Mięso, papryki i cebulę kroimy w cieniutkie paseczki.
  3. Podsmażamy na łyżce oleju.
  4. Gdy składniki się podsmażą dodajemy posiekany ogórek,pietruszkę i  kilka łyżek kukurydzy konserwowej.
  5. Wlewamy sos pomidorowy i mocno doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Dusimy całość około.15-20 minut.
  7. Podajemy z ryżem i szklanką mrożonej herbaty.
    Gotowe ! :) 

 









Kuchnia czeska 2016 Niskokaloryczny styczeń 2016

Inne posty.

4 komentarze

  1. Wygląda na smaczne a jednocześnie łatwe do przygotowania :) super! Bardzo ładne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) Masz rację, jest proste, zajmuje właściwie tylko 20 minut :) I smak też jest niesamowity :)
      Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Fajny przepis i świetne zdjęcie, to lubię :D

    OdpowiedzUsuń